Niet veel ervaring met jeu de boules, maar wel interesse in het spel.
Voor gezellige vrije tijd besteding.

 

Interesse in boulen? Maak vrijblijvend kennis met onze gezellige vereniging...

LDC

eusdense
Doubletten
ompetitie
LDC leusdense doubletten competitie  amicale de pétanque jeu de boules vereniging leusden

De afgelopen jaren is er een onderlinge competitie georganiseerd samen met de andere boule vereniging in Leusden: JBC de Hakhorst.

Doel is een sportieve vorm van samen­werking tussen beide verenigingen om ook leden, die geen NJBB competitie spelen, kennis te laten maken met een competitie vorm light.


Woensdag 16 november 2022
heeft er een evaluatie plaatsgevonden over de LDC 2022. Hierbij waren aanwezig Bauke Bokhorst en Herman Kok van Amicale de Pétanque en Paul Dijkstra en Arnold van der Loo van De Hakhorst. Dat heeft ertoe geleid, dat we volgend jaar overgaan naar een competitie bestaande uit verschillende klassen waarbij de eindrankschikking van dit jaar grotendeels bepalend zal zijn voor de indeling van die klassen. We beogen daarbij, dat er meer spelplezier ontstaat bij de deelnemers, doordat je bent ingedeeld met teams, die meer op hetzelfde niveau spelen. We hopen hiermee, dat alle teams die dit jaar hebben meegedaan zich ook voor volgend jaar opgeven en we ook andere leden zo enthousiast kunnen maken om zich als team in te schrijven. Deze beginnen natuurlijk wel in de laagste klasse.

Onze doelstelling is:
Een veelvoud van 10 teams ingedeeld in verschillende klassen, waarbij we inzetten op een A, B, C en D poule. We gaan terug naar 2 partijen op één avond, waardoor we hopen te voorkomen, dat het erg laat wordt. Doel is twee verschillende tegenstanders op één avond,maar dat moet technisch wel haalbaar zijn. Met poules van 10 teams spelen we op 9 woensdagavonden op onze 2 locaties.
De volgende data staan gepland.

22/2,  29/3,  26/4,  24/5,  26/7,  23/8,  27/9,  25/10,  22/11.

Uit de A-poule, B-poule en C-poule degraderen de twee onderste teams naar de daar onder liggende klasse en uit de D-poule, C-poule en B-poule promoveren de bovenste twee teams naar de naast hogere klasse.

Zoals gezegd vindt indeling van de poules plaats op basis van de eindstand van dit jaar. Maar als teams uit elkaar vallen en een speler met een ander verder gaat, hanteren we een puntensysteem. Voorbeeld: We spelen nu met 30 teams, de spelers die als eerste zijn geëindigd, krijgen beiden 30 punten. Gaan ze door als team, dan starten ze dus met 60 punten en beginnen ze uiteraard als eerste in poule A. Gaat er maar één van spelers door met iemand die nog niet eerder heeft meegedaan, dan starten ze met 30 + 0 is 30 punten. Dat zal inhouden dat ze volgend jaar in poule B starten.

Zowel bestaande als nieuwe teams dienen zich in te schrijven. Op beide locaties hangen vanaf woensdagavond 23 november 2022 inschrijflijsten. Combinatieteams moeten zich uiteraard maar op één locatie inschrijven. We gaan proberen om elk team dat zich inschrijft in te delen. Toewijzing vindt plaats op volgorde van inschrijving waarbij bestaande teams voorrang krijgen op nieuwe teams.
De
sluitingsdatum van inschrijving is 23 december 2022. Wacht dus niet te lang.

Speelschema locatie LDC 2023

 

Indeling LDC 2023

Events

Euro toernooi

Datum: 20 oktober 2023
Tijd: 19:30

Melden: 19.15 uur
Introducees welkom
Speelvorm: hussel
Inschrijfgeld: € 3,00 p.p.
(graag gepast betalen)

Euro toernooi

Datum: 17 november 2023
Tijd: 19:30

Melden: 19.15 uur
Introducees welkom
Speelvorm: hussel
Inschrijfgeld: € 3,00 p.p.
(graag gepast betalen)

Sint Euro Toernooi

Datum: 1 december 2023
Tijd: 19:30

Melden: 19.15 uur
Introducees welkom
Speelvorm: hussel
Inschrijfgeld: € 3,00 p.p.
(graag gepast betalen)

amicale de pétanque jeu de boules vereniging leusden

Wedstrijden NJBB District midden:

ZTC – Zomer Tripletten Competitie
ZCC – Zomer Clubteam Competitie
ZACO – Zomeravond Clubontmoetingen
WDC – Winter Doublette Competitie
NPC – Nationale Pétanque Competitie

Speeltijden

Maandagavond: 20.00 uur
Woensdagmiddag: 13.30 uur